search

Ministrul Economiei declara ca declaratia de beneficiar real va fi amanata pana la 1 octombrie 2021

Claudiu Nasui, ministrul Economiei, a informat pe Facebook ca s-a decis, in cadrul sedintei de coalitie din 10 mai, ca declaratia de beneficiar real sa fie amanata pana la data de 1 octombrie 2021.
 
 
"Ieri (ref. 10 mai 2021) in sedinta de coalitie s-a decis ca declaratia de beneficiar sa fie amanata pana la 1 octombrie.
 
Pana atunci vom incerca sa convingem coalitia sa revenim la sistemul din Austria. Adica sistemul care s-a aplicat si anul trecut in Romania, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocratie inutila.
 
Declaratia de beneficiar real este o declaratie de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informatii pe care le are deja. Si ni-le cere nu numai o data, ci in fiecare an, chiar daca nu se schimba nimic. Reusisem sa eliminam aceasta declaratie anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furis intr-o lege anul acesta.", a scris ministrul Economiei pe reteaua de socializare. 
 
Amanarea Declaratiei de beneficiar real inca nu a fost oficializata. Conform prevederilor Legii 101/2021, formularul a fost din nou introdus in legislatia tarii, iar companiile au obligatia sa o depuna dupa aprobarea situatiilor financiare. Prin noua lege a fost eliminata inclusiv scutirea de depunere pentru persoanele juridice constituite numai din asociati persoane fizice. 


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice