search

Ghiseul.ro si SPV se interconecteaza. 30 de impozite si contributii vor putea fi platite cu cardul

Guvernul Romaniei: Firmele isi vor putea achita online taxele catre bugetul de stat pe ghiseul.ro

Ministerul Finantelor Publice (MFP) anunta ca este posibila inregistrarea prin sistem video in SPV. Romanii vor putea face plata cu cardul pentru 30 de impozite si contributii.
 
Persoanele inregistrate in Spatiul Privat Virtual vor putea face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro, solutie care va permite achitarea a peste 30 de impozite si contributii.”, se precizeaza in comunicat.
 
Mai mult de atat, Finantele implementeaza inrolarea in SPV cu ajutorul identificarii in sistem video a persoanelor sau reprezentantilor unor companii sau entitati fara personalitate juridica.
 
 
Iata mai jos cateva informatii despre accesarea serviciului “Plata obligatiilor fiscale”:
 
 
In spatiul virtual, la accesarea serviciului “Plata obligatiilor fiscale”, se va afisa pagina de pornire, in care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreste plata. In cazul persoanelor care se autentifica in SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), in lista apare doar CNP-ul titularului de cont.
 
La apasarea butonului ”Afisare obligatii restante”, se afiseaza lista obligatiilor ce pot fi platite prin platforma ghiseul.ro, si care cuprinde peste 30 de pozitii, de la impozitul pe venituri, la contributii, accize colectate si pana la plata unor penalitati.
 
La apasarea butonului „Plateste”, utilizatorul va fi directionat catre serviciul de plata online al platformei ghiseul.ro, unde are de bifat casuta „Aprob plata si sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”. Din aceasta pagina nu mai exista posibilitatea intoarcerii la serviciul disponibil in SPV.
 
In acelasi timp, populatia va avea optiunea sa se inregistreze online in SPV printr-o verificare video in baza documentelor transmise si/sau informatiilor comunicate pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal, se mai specifica in comunicat.
 
Daca informatiile referitoare la datele de identificare ale persoanei juridice, ale entitatii fara personalitate juridica sau ale persoanei fizice sunt validate, dar informatiile referitoare la calitatea de reprezentant sau calitatea de imputernicit nu se pot verifica ori informatiile furnizate sunt insuficiente sau din verificarea documentelor justificative prezentate optional rezulta ca acestea contin date incomplete sau incorecte, se notifica solicitantul la adresa personala de e-mail, in termen de 5 zile de la inregistrare, cu privire la completarea informatiilor sau cu privire la faptul ca aprobarea cererii de inregistrare se face la ghiseu ori prin identificare vizuala online.
 
In cazul in care aprobarea cererii de inregistrare se face prin identificarea vizuala online, organul fiscal initiaza procesul de recunoastere prin sistem video cu persoana care a desemnat sau imputernicit solicitantul, in scopul confirmarii calitatii atribuite acestuia. Finantele informeaza ca, in acest sens, organul fiscal notifica atat solicitantul, cat si entitatea care l-a desemnat/imputernicit la adresele de e-mail, completate in cererea de inregistrate, in termen de 5 zile de la inregistrare.
 
Dupa aprobarea cererii de inregistrare prin identificare vizuala online, reprezentantul legal/reprezentantul desemnat/imputernicitul utilizeaza sistemul video oferit pe platforma informatica dedicata. In aceasta situatie, persoana fizica trebuie sa se programeze online, prin intermediul aplicatiei disponibile pe site-ul ANAF selectand data si ora la care este disponibila pentru a fi initiata procedura de identificare vizuala online.
 
In cazul in care identificarea vizuala online s-a realizat cu succes, se procedeaza la aprobarea cererii si se transmite un mesaj contribuabilului pe adresa personala de e-mail.
       
 


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice