search

Firmele vor putea achita online taxele si impozitele pe platforma ghiseul.ro

Cunosti legea in vigoare pentru contabilitatea microintreprinderilor? Invata sa eviti orice amenda ANAF!

Firmele vor putea sa plateasca online taxele la bugetul de stat prin utilizarea platformei Ghiseul.ro.
Sistemul National Electronic de Plata, operabil de pe ghiseul.ro, va fi extins pentru a introduce posibilitatea de plata a obligatiilor datorate bugetului general consolidat si pentru persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica, a anuntat recent Guvernul. 
 
Guvernul Romaniei, prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei a hotarat extinderea bazei de utilizatori a portalului de plati electronice www.ghiseul.ro, prin includerea persoanelor juridice sau a altor entitati fara personalitate juridica in aceasta platforma.
 
In plus, pe langa plata taxelor si impozitelor, in sistem sunt introduse toate celelalte obligatii de plata catre bugetul general consolidat, se arata intr-o postare publica a Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei. 
 
Aceasta este una dintre cele mai importante masuri de digitalizare a Romaniei luata de Guvern, contribuind la transformarea digitala a relatiei dintre cetateni, mediul de afaceri si mediul ONG, pe de o parte, si autoritatile si institutiile publice, pe de alta parte.
 
Extinderea Sistemului National Electronic de Plata a fost facuta prin Hotararea nr. 285/2020.
 


Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice